onsdag 20. januar 2010

Luftige drømmer

onsdag 20. januar 2010

Jeg drømmer om å sveve. Nei, vennligst ikke misforstå – jeg har ikke ønsker om å slippe meg selv ut fra en åpen dør i et småfly. Heller ikke har jeg ønsker om å seile i mange tusen fots høyde med en paraglider eller gro vinger på ryggen. Problemet er søvnrelatert og bokstavelig talt. Vel, kanskje ikke akkurat det å sveve, men heller spretting. Om og om igjen spretter jeg i de forskjelligste og merkeligste situasjoner! Spretter i sakte film. Oppover går det ganske greit, rent bortsett fra at ganske tidlig forstår jeg at “Oida, nå kommer jeg ikke til å stoppe før jeg er veldig høyt oppe…” og at det å sprette ikke er så veldig moro når fraspark og fart ikke har noe relevans for høyden. Vi snakker hundremetere faktisk i fri sprett opp i det blå! Så langt er det nokså levelig, men så er det jo også sånn med denne tyngdekraften da, at det som går opp, det må også komme ned, sånn er det også med sove-meg. Og her starter virkelig ubehagelighetene – jeg svever liksom litt bortover når jeg skal ned og lander jo alltid utenfor de stedene jeg skal! I seg selv en smal sak, man kan jo bare transportere seg selv tilbake til utgangspunktet, men De ser, veldig ofte befinner jeg meg på litt store båter som også flytter seg, men da gjerne i motsatt retning av meg. På denne måten blir innflyvningene alltid langsomme, skremmende og nokså slitsomme. Det er enten spretting, enorme bølgevelt ombord i skip, skudd, eksplosjoner og svik på alle kanter. Trenger jeg å si at det er en lise å våkne? I hvert fall den stunden det tar å krabbe seg helt ut av drømmeland og til jeg kjenner hvor sliten jeg er etter nok en natt i felten. Det er nesten så jeg tror at underbevisstheten prøver å fortelle meg noe; “Skaff deg blylodd i skoa og skuddsikker flytevest!” Jepp, sånn må det være. Jeg er skikkelig god på drømmetydning.  

9 kommentarer:

~SerendipityCat~ sa...

Hehe, sånne sveve/flyvedrømmer er så slitsomme! Jeg kjenner meg såå godt igjen!

Rart det du nevner om båter og eksplosjoner, det er ofte elementer i mine drømmer også. Akkurat som om det er en krig på gang og jeg er en del av motstandsbevegelsen og må sveve rundt og fikse ting, sånn drømmer jeg ofte. Da er gjerne kroppen stressa og syk...

Hellig Lykke sa...

ÅÅ jeg drømmer mye og voldsomt ofte. Det er slitsomt. Har ikke noe faste drømmer, men før jul drømte jeg mye om at Hulemannen var ute på vift og viftet..... :-(
Våknet flere ganger da med kroppen og hver muskel i helspenn og kjevelås (nesten) Ikke det at han har for vane å gjøre det i det virkelige liv, og stakkaren fikk lide for det jeg opplevede om natten.
Men hva drømmene betydde skjønte jeg etter noen uker med slitsomme netter....
Drømmer syns jeg er interssante....

Støvkorn sa...

Å, så slitsomt med lsike drømmer, og ikke våkne uthvilt men rett og slett sliten!! Du hr min sympati!!

eekageek sa...

Tror sannelig jeg aldri har hatt en eneste drøm om å fly. Kaaanskje en. Noe som egentlig er pussig siden jeg drømmer utrolig masse og om alt mulig anna.

Men en fin liten bloggpost. Bildene var flotte, jeg elsker båter etc, så koste meg mens jeg leste. Og så liker jeg ordet sprett. Det er så sprettent.

Tante Grønn sa...

Savner deg!

Kristin Oudmayer sa...

Jeg savner deg!

Anonym sa...

Når du kommer tilbake, er vi her fortsatt, vi har ventet på deg og dine tankebilder :-D

Eirin sa...

Håper alt står bra til med deg! :)

Anil Rajanala sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates