fredag 18. september 2009

Pedagogisk mor redder dagen

fredag 18. september 2009

Noen ganger kan det være tungt å komme igang med leksene for små vampyrer. Selv på tredje klassetrinn. Man må lese Tuba Luba-leksa fem ganger og svare på spørsmålene som følger med, man må streke under ordene som inneholder æ og finne det/Det i teksten. Etter dette må man igang med alle huskeordene og det kan være en kjedelig affære. Selv for vampyrer på tredje trinn. Da hjelper det å ha en pedagogisk oppfinnsom mor, som for et lite øyeblikk føler seg som Pippilotta Rullgardina Viktualia Krusmynte Efraimsdatter Langstrømpe, og kaster alle hverdagsregler og lekseregler overbord;

Vi kjøper bokstavkjeks for å skrive huskeord! Tjolahop tjolahej tjolahopsasa! Så spurter vi til butikken i alt for store mannesko, med stripete knestrømper under en liten minikjole og flettene rett ut – og kjøper bokstavkjeks. Tjolahej! Vel hjemme tømmes bokstavene på tallerken, ødelagte kan få spises underveis, men vi må gjemme de hele. De som kan brukes til øving. Så er det bare å stave ivei. For en lykke! For en Herrens dag! For en vidunderlig og opphøyd mor! Tjolahop!

Selve rosinen i kjeksen pølsa kommer selvfølgelig til slutt; Skriv “spis”! lyder den geniale mors ordre. Og vampyren han skriver:

Spis

Spise

Og sådan gikk det til at Minstemann Vampyr gjorde leksa si med fryd og den pedagogiske oppfinnsomme mor reddet dagen.

Obs! Enkelte kunstneriske friheter er tatt i teksten og samsvarte ikke helt med selve hendelsen når det gjelder klesdrakt.

8 kommentarer:

Tante Grønn sa...

Man trenger ikke være tredjeklassing for å ha det gøy med bokstavkjeks ;) Har en mistanke om at den pedagogiske/oppfinnsomme moren også hadde det litt gøy her! Bokstavkjeks kunne i grunnen reddet enhver dag, de er gode! *skriver på handlelisten*
Så fint du har fått det her inne, forresten! Har vært lite på nett i det siste, så har ikke fått med meg oppussingen her. Behagelige farger, og et nydelig bilde i headeren.

fru Storlien sa...

Bokstavkjeks er en fin ting! Vi har også brukt det med hell, men dessverre er det ikke mors inspirasjon her men snarere de søte små med røntgenblikk i butikken.

Hellig Lykke sa...

ååååå, beundring - beundring!!!
Du er jo en helt fantastisk pedagogisk og oppfinnsom mamma!! Det er jo klart at vampyrbarnet er svææært takknemlig for å ha en unik mamma som deg....
God helg til deg, min venn....
Hege

Neglecta sa...

Tante Grønn; Nei, det er helt sant det, vi koste oss med leksa begge to. =o)Men aller mest ønsker jeg meg likevel kjøleskapsord... Hyggelig at du likte den sidedrakten!

Fru Storlien; Røntgenblikk ja, hehe, i hvert fall forbi kjekshyllene... For røntgenblikket går i dvalemodus når man skal lete etter skolebøker, viktige beskjeder som skulle ha ligget i mappa og bursdagsinvitasjoner som de fikk for 2 timer siden.

Hellig Lykke; *knis* Ja, er jeg ikke? Noen barnslige ting får jeg gjøre, men andre ganger sier de bare "Ååh, mamma..." i et sånt nedadgående tonefall. Skjønner meg ikke på dem, hehe.
God helg til deg og dine også, Hege!

Marte sa...

Det var jo en herlig og pedagogisk, tålmodig og omtenksom måte å hjelpe barnet ditt på! :-) Også så morsomt da! Dette skal jeg prøve på mine tantebarn når de nestegang spør om hjelp med leksene :-) nå fikk jeg forresten fryktelig lyst på bokstavkjeks... hmmmmmm.... ;-)

Anne (Moseplassen) sa...

Mye god hverdagsopplevelser i det å kunne leke frem læring. Hipp hurra for det! Her fikk dere både lært, og gjort noe sammen, og lekt - kinderegg :D

fru Storlien sa...

hei - det ligger en utfordring til deg hos meg. lykke til!

Neglecta sa...

Marte; Hihi, takk for det. Jeg er sikker på at tantebarnet vil sette pris på en sånn leksehjelp, og dessuten har man helt andre friheter med kjeks og denslags når man er tante!

Anne; Jeg synes lekselesingen har en tendens til å bli ensformig og ønsker meg litt mer kreativitet i skolen. Etter hvert har jeg skjønt at kindereggopplevelsene må skje hjemme og det er jo moro å utfordre neste generasjon til nytenking. =o)

Fru Storlien; Oppfattet og notert! Jeg er i tenkeboksen.

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates