fredag 9. januar 2009

Vedlikehold av "Mann 7.0"

fredag 9. januar 2009
Det måtte alltid gjøres etter at han hadde sovnet. Hun ventet til hun hørte de velkjente sovelydene, før hun svingte bena ut av sengen og gikk over til hans side. Stille fjernet hun pluggene som dekket for små skruer under tærne, ved knær, hofter, skuldre og bak ørene. Den sikre hånden hennes grep det gule og svarte gummihåndtaket på skrutrekkeren og skrudde ham forsiktig fra hverandre. Da det øverste dekselet var løst, vippet hun det over på sin side av sengen så masken ble liggende ned mot lakenet. Det var sånn hun pleide å gjøre det når det var tid for vedlikehold og service. Hvis de ble fulgt kunne de enda få mange gode år sammen.

Nå lå han der i to deler og synet sluttet aldri å beta henne – så mye elektronikk og koblinger! Fine mannen hennes. Hun smilte for seg selv under arbeidslampen og bestemte seg for å sjekke hovedkortet først. En dag kom det kanskje fullgode oppdateringer, men enn så lenge var de velkjente feilene i harddisken; Mann 7.0 hadde vanskeligheter med å gjøre to ting på en gang, det var noe siktefeil under vannlatingen og dessuten den irriterende bagatellen at han trykket vilt og hemningsløst på nye duppedingser før han evnet å lese bruksanvisningen. Men pytt, det var jo ikke store feilene. Kabinettet av typen ”Midi Tower” var det i hvert fall ingen ting å utsette på; han hadde flotte maskuline linjer og det kraftigste Power Supply'et på markedet. Hun finjusterte følelsesregisteret, oppdaterte minnekortet med noen flere komplimenter og la inn en ny fil om ”Gift Ideas” som hun hadde lastet ned fra Pirate Bay. Med stødige fingre satte hun inn en ny RAM-brikke så tempo og utholdenhet skulle holde tritt med utviklingen, og til slutt slettet hun noen gamle diskusjoner

Hun smilte da hun så at det kraftige hjertet banket regelmessig og sterkt, og var glad for at E-partisjonen var intakt og skrivebeskyttet, at han fremdeles hadde sin egen personlighet i behold. Det var jo selve grunnen til at hun hadde valgt akkurat denne versjonen. Dessuten hadde han vakre blå skjermkort som glitret når han moret seg. Han var et godt kjøp. Hun smilte fornøyd mens skruene fant gjengene under trekkeren. Ja, sannelig var han et godt kjøp.

6 kommentarer:

Sokken sa...

*ler og ler*

Fantastisk godt skrevet!
-Jepp, han er ett meget godt kjøp. ;o)

Neglecta sa...

Ler du av Mann 7.0? Stakkar, det tror jeg ikke han liker. *glis* Han er jo tidenes catch.

Takk for det! =o)

Sorgenfri sa...

For et fantastisk innlegg! :D

Tante Grønn sa...

Jeg smiler og ler :) Dette var et herlig innlegg! Og så godt du skriver. Dette var gøy å lese :)

Neglecta sa...

Sorgenfri og Tante Grønn; Thank you, thank you, you are far too kind. =o)

Gneis sa...

Ha ha ha:)

Så utrolig bra!

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates