torsdag 7. mai 2009

"Jeg har ikke noe å ha på meg!"

torsdag 7. mai 2009
Våren er den tida på året hvor jeg lengter etter nye klær i skapet – og på kroppen. Du vet de dagene man ikke har noe å ha på seg? Enkelte av de dagene er verre enn andre, den ene fortvilelsen legger seg oppå den andre og til slutt er man fylt av en fortvilelse som ikke ligner noe. Fenomenet ”Jeg har ikke noe å ha på meg” er oftest å finne hos den feminine delen av befolkningen og ser ut til møte lite til ingen forståelse hos den maskuline delen, som titter inn i skapet og ser en mengde klær som er usynlig og ubrukelig for eierinnen. Det kan også virke som om fenomenet på mystisk vis inntrer på akkurat de samme dagene som akutte speilforstyrrelser. Altså de dagene hvor husets speil er formet som bildører og viser deg kroppen din i de underligste proposisjonene hele verden naturligvis ser deg i. Uansett hvor mye man ligger på knærne og graver i skapet eller hvor mange plagg man prøver, så funker det bare ikke.

Det er endeløse spørsmål, funderinger, betraktninger, analyser, av- og påkledninger, sukking, stønning, rive-seg-i-håret-episoder, klokkesjekking og smelling av skapdører. Klær som trekkes av og på hengere, brettes opp, brettes sammen og til sist stappes krøllete inn mellom andre ubrukelige plagg. Hvem søren har fjernet de brukbare klærne mine i natt?! Og hvem har klistret på meg denne overflødige hudfargede deigen mens jeg sov? Hvor er Jan Thomas når man trenger ham og hvem har fjernet klærne med lystige farger på? Hvem har stukket avgårde med plaggene med ålreit snitt som sitter greit? Hvem har vasket buksa mi på nitti grader og tørket den mens jeg uvitende fløy med Jon Blund i Drømmeland? Hvor i alle dager har det blitt av den fine vårjakka jeg aldri har eid og hvorfor kommer ingen og gir meg hundre tusen til nye klær?

På de verste dagene kan man ende opp med å resignere, avlyse avtaler og stikke hodet ned i blomsterbedet iført bare truse og bh, mens kroppen er full av gåsehud etter timer avkledd i kaldt vårvær. Så er det bare å vente på kvelden og pysjbuksetid.

Det verste er kanskje - hvem i alle dager er det egentlig som bryr seg om hva du har på deg?

14 kommentarer:

ca.strømsnes sa...

hehe, bra innlegg etter en lang shopping-dag;)

Neglecta sa...

Aha, så du har noe å ha på deg du? *kikker med smale, misunnelige øyne på shopperen* Hehe, kos deg med nye klær, det er definitivt noe som alle jenter fortjener! =o)

mykstart sa...

Hei. En liten gjenvisitt, og takker for hyggelige kommentarer hos meg. Når man har hjemmekontor kan man gå kledd og se ut som et takras. Det benytter jeg meg tidvis av. Og må man plutselig ut, kan man slenge på seg et lite kult tørkle på hodet. Gud, nå hørtes det helt kjerring ut. Men jeg liker å tro at det er litt hippiaktig. Juhuuu!

Neglecta sa...

Heisann, MykStart, og velkommen hit! Et tørkle kan gjøre underverker (litt avhengig av hvordan det bæres), men det hjelper jo ikke hvis man går i truse og bh, hihi.

Hellig Lykke sa...

hehe, ja du kan få sagt det.... er inne i en slik periode nå, ser tallene på vekten øker og finner fort ut at det er fordi vekten står på feilt sted.... (ujevnt underlag)
Har nettopp pakket vekk en haug med t-skjorter som har krympet i skapet....da kan hulemannen se tydelig at det er lite eller ingenting i skapet.

Tante Grønn sa...

Hvem som bryr seg om hva man har på seg? En selv! Viktig for selvfølelsen og helsen med litt egenpleie :) Derfor har jeg ikke så dårlig samvittighet hvis jeg noen ganger trekker kortet litt raskt. Selv om jeg ikke får vist det til noen, kan jeg i alle fall føle meg fin og fjong hjemme for meg selv! Og da er alt litt bedre.

Neglecta sa...

Hellig Lykke; For guds skyld, la badevekten stå på samme sted, alle vet jo hvor upålitelige de er, viser konstant 5 kg for mye. Jeg har faktisk ikke badevekt jeg - befriende! *forter seg og pakker bort klær* =o)

Tante Grønn; Yup, det er sant og det er jo derfor enkelte dager blir sånn. Men hvem bryr seg utenom oss, på samme måte liksom. Det er en stor følelse å føle seg fin og fjong for seg selv! Fortsett å dra kortet raskt uten dårlig samvittighet du. =o)

Plosiv sa...

Fantastisk innlegg. Forsåvidt enig med Tante Grønn som sier at det er en selv som bryr seg. Men jeg klarer ikke finne noe jeg liker allikevel. Kanskje det er en unnskyldning for å kjøpe nye klær til stadighet. ;-)

Mourie sa...

Klær er dessverre et nødvendig onde i dette kalde landet vårt. Hadde det vært opp til meg skulle posete joggiser være høyeste mote, jo større jo bedre...

Neglecta sa...

Plosiv; Velkommen hit! Aha, kanskje det er et slags unnskyldnings-gen(feil) vi jenter blir født med? Jeg kjøper den! =o)

Mourie; Hm, men atte, til selskapelige anledninger også? Hehe, det ville vært artig forresten. Hva med bryllupsinvitasjoner med kleskode "Pysj- eller joggebukse"? Ah, for en drøm! På den annen side, det er jo deilig å føle seg fin også, når man først har funnet noe å ha på seg... Nei, dette ble vrient.

Hellig Lykke sa...

Jo det er kjekt å pynte seg, men det er noe med det når du ser ut som en av de pene legene i Private Practise... i ditt indre øye.... og noe helt annet når du bumper foran speilet.....
Jises... hvorfor skal det være så vanskelig??
En god medisin er å kle seg og være fornøyd og for så å få veldig spontan positiv reaksjon fra mannen: wow!! Eller å gå på byen med jentene og å ha skikkelig draget :-)

Neglecta sa...

Hehehe, der fikk du jammen sagt det, det er akkurat sånn det fungerer. I tillegg til at man noen dager føler seg elendig før man bumper foran speilet. Komplimenter er absolutt god medisin - uansett!

tornerose78 sa...

"Hvem søren har fjernet de brukbare klærne mine i natt?! " Jeg humret godt av denne, det er akkurat slik det føles. Jeg påstod innstendig også forresten at hadde mamma hadde klippet håret når jeg sov engang, for dte så helt annerledes når jeg våknet. Så ja, det er fullt mulig å få noen ekstra deigkilo i løpet av natta. Er det ikke rart også hvor forskjellige kroppene våre er fra dag til dag, tror ikke det er bare innstillingen jeg, for noen dager er magen større, kroppen med dvask, andre ganger mer spenstig. Klærne sitter ulikt fra dag til dag.

Det er som med bad-hair-days, nesten bare å bli hjemme, for man tenker så på antrekket hele kvelden om man føler seg skikkelig ucomfy i det.og stråler det" jeg hater dette antrekket" så tror jeg neppe man får så mye komplimenter på det heller. Har hatt noen dager hvor timene tilbringes i bh og truse jeg og ja!! synes forslaget med skjerf var fint, men høres fortsatt litt kaldt ut ja..

Det rare er at det å kikke inn i skapet å ikke finne noe, ofte ikke har sammenheng alltid med nye klær og ikke. for selv dem, blir dumme og ubrukelig noen ganger. Men som tante grønn sier, man må kanskje jobbe med å ikke være så streng med seg selv, kanskje speile seg minimalt på dager hvor speilet er bildør!

Neglecta sa...

Klippet håret mens du sov, hehe, den var bra! Godt at det ikke bare er meg som har sånne rare ting for meg. Men også forunderlig at disse tingene som en kort stund blir så viktig og allmenn blant jenter, egentlig er så uviktig. For egentlig ser vi jo hverandre for den vi er inni klærne.

Ja, det nytter ikke å gå ut i klær man ikke klarer å se seg i bildør-speilet med, da blir man jo så introvert som man kan få blitt og kvelden er helt bortkastet likevel. Og det er ingen dum idè å speile seg minimalt sånne dager. Det skal jeg jammen ta til etterretning!

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates