tirsdag 26. februar 2008

Seksuelle differanser

tirsdag 26. februar 2008
Kort samtale mellom mann og kvinne:

- Hva tenker du på?
- Fitte…

(Og for den som ikke skjønte det – kvinnen kom med spørsmålet…)

Jeg tror det er trygt å si at det verserer en del rykter om at menn er enkle vesener. Da snakker jeg ikke om intelligent sett eller følelsesmessig, men på noen områder kan de være enkle å behage. Mange myter forteller oss at menn tenker på sex så ofte som hvert syvende, femte eller tredje sekund, og av og til kan man snuble borti de mannfolka som kanskje har vært grobunn for disse mytene. I annen hver setning må det presses inn noe som har med sex å gjøre, og det virker som de tror at alt dette eksplosive testosteronet virker som et slørende afrodisiakum på oss som er myke der gutta er harde. Mytene vil også ha det til at kjønnsdriften er mye sterkere hos den maskuline delen av befolkningen, og kanskje viktigere enn andre grunnleggende livsnødvendigheter: ”Sulten og tørst, men fitte først!”

Mytene har bestått i flere hundre år, og hvem vet hvor lenge til vi ønsker å la oss forlede av dem. Kanskje er det sånn at menn synes det er gode myter, at det føles litt barskt og mandig å være den som leder det hele an? Jeg vet ikke, jeg er kvinne. Faktisk så leste jeg et sted at en undersøkelse som ble utført av datingbyrået Datingdirect, viste at kvinner tenker på sex hvert kvarter i løpet av en åtte timers arbeidsdag. Altså 34 ganger mens hun er på jobb. En annen undersøkelse, gjort av nettstedet Lastminute.com, kunne fortelle at kvinner tenker mer på sex enn menn. Tenk det faktisk! Her kom kvinnene ut med en halvtime mer om dagen.

Kinsey-instituttet i USA forsker mye på dette med sex, kjønn og alle relaterte temaer. I tillegg samler de forskningsmateriale fra andre, som de deler på hjemmesiden sin. Og her ser vi helt andre tall:

I følge dem tenker 54 prosent av menn på sex hver dag eller flere ganger om dagen, 43 prosent flere ganger i måneden eller noen ganger i uka, og 4 prosent mindre enn en gang i måneden. Når det gjelder kvinner er prosentene henholdvis 19 % i kategorien hver dag eller flere ganger om dagen, 67 % flere ganger i måneden eller noen ganger i uka, og 14 % mindre enn en gang i måneden. Kanskje er dette mer reelle tall, i hvert fall slår de bena under mytene over.

På samme side kan man lese at 3 prosent av gifte kvinner oppgir at de ikke har hatt sex det siste året, mens bare 1 prosent av mennene oppgir det samme. Da kan man jo få lov til spørre seg hvem de resterende 2 prosentene har hatt sex med. Men det er egentlig på siden av saken, selv om det er interessant nok. Poenget mitt er at jeg tror forskjellene egentlig ikke er så store mellom kjønnene. Heller at det til dags dato ikke er like ”tøft” for en kvinne å ha lang merittliste, som det er for mannfolka, selv om det jo (stort sett i hvert fall) kommer mennene til gode at damene vet hva de driver med i sengehalmen.

Det er i grunn ikke viktig hvem som tenker på hva og hvor ofte (selv om man kan undre seg på HVA man tenker i så mange minutter pr dag), saken må jo være hva man gjør med det. Og her tror jeg gutta er flinkere enn det motsatte kjønn. I mange tilfeller har vi for mange komplekser til å kunne sette ut i livet de tankene vi har. For lite flatterende lys, for små pupper, for store lår, for myk mage, eksemplene er mange. Jeg mener at det alt for ofte er latterlig dumme årsaker til at kvinner ”har hodepine” selv om lysten egentlig er til stede. For menn er det kanskje sånn at dersom det andre hodet har begynt å nikke, så er det ikke så mange tanker igjen i det øverste. Herlig befriende! For at tanker og sex ikke hører sammen, lar seg neppe bestride. Vennligst en ting om gangen! Men samtidig har vi også det lille faktum at kvinner av og til trenger et par sekunder ekstra for å fyre av. Sekunder enkelte menn synes å mangle.

Jeg tror altså ikke det er store forskjeller på kvinner og menn når det kommer til seksualitet. Men jeg tror som sagt at noen myter ønskes holdt i hevd. Kanskje også fordi kvinner kan like å være den som blir jaktet på. Begge kjønn må nok ta på seg skyld for at mytene fremdeles lever, men det er i grunn det samme, så lenge man nyter den sexen man har!

Skål for fitta og fedrelandet!

5 kommentarer:

Mysterikaoset sa...

Ja, skål for fitta og fedrelandet!

En snodig greie er jo at menn står åpent fram om one night stands. Kvinner har nesten ALDRI one night stands, de! Så spørsmålet blir jo; hvem har disse mennene ONS sammen med....?
Nei, kvinner verdsetter nakent samvær like mye som menn, tror jeg.
Og ihvertfall hvis det nakne samværet funker. Vi kvinner har vel ett ansvar for egen nytelse, men det er lett å miste motet når noen fisler rundt på kroppen din som på måfå. Man blir litt uinspirert, rett og slett. Dialog er jo en flott greie, men er det kun noen timers hygge man er ute etter, så gidder man jo ikke.

Sex og kjærlighet i samme pakke derimot; O lalala!
Da er jeg alt mellom "slut" og super tender.

Og nå har jeg på følelsen av at jeg snakket meg bort litt.

Neglecta sa...

De har antagelig ONS sammen med de samme par kvinnene som åpent tør å fortelle det, hehe.

Ja, det er en god forutsetning at det funker, og jeg er enig i at kvinner har ansvar for egen nytelse - samtidig bør mennene ønske å tilegne seg kunnskap om hvordan en kvinne funker. Og noen gjør det heldigvis!

Det optimale er nok hele pakka ja, og det er vel egentlig det vi alle er ute etter - sånn hvis vi tør å innrømme det. Eller kanskje ikke de som ikke har opplevd det? Da vet man jo heller ikke hva man har gått glipp av. Uansett, det kommer litt om det i en annen post...

Å snakke seg bort er en umulighet, det er jo skravlinga som er viktig, hehe.

Anonym sa...

Jeg har etterhvert en viss følelse av at hvordan kvinner og menn fremstilles som seksuelle vesner er mye sosialisering og mindre natur. Rett og slett. Og hvordan vi innordner oss. Jo mer lik en kvinne og manns hverdag er med tanke på arbeidsbyrder og ansvar jo mer likt tror jeg utgangspunktet blir. Men jeg tror som sagt at det som jeg faktisk mener er hemninger hos kvinner sitter dypt i kulturen, at vi faktisk lar det du kaller myter påvirke faktisk adferd og det vil ta tid før vi ser at vi er ganske like, eller mer riktig at det er som med ting flest, forskjellen innad er større enn forskjellen mellom kjønnene.

Og tar jeg utganskepunkt i meg selv så har jeg vel levd noen år og erfart flere livsfaser og ser at det er stor variasjon i hvordan en tenker i ulike faser, småbarnsmor er ikke favorittstedet å være men, jeg tror at det kan gjøres bedre det også, men jeg har ikke tenkt å utforske den biten mer...

Og jeg tror at kvinner tenker en god del på sex. Jeg gjør det *ler* Jeg vet at det var mer enn femten ganger i dag på jobben. Garantert. Mulig jeg bør få en mer engasjerende jobb *flirer* Det er tross alt viktig med den type samvær for å leve et tilfredstillende liv, som i ha hudkontakt og stimulere vårt største organ, huden.

Dessuten så må det vel være en fin ting å ha hatt mer enn bare litt sex hvis målet er tilfredstillelse og tilfredshet? En erfarne mann som ikke vet å verdsette en erfaren kvinne, han er ikke mange sure sildene verdt.

Hmmm, nå fikk du meg til å tenke på sex igjen. Men jeg har også tenkt mye på det med komplekser i det siste. For det er det verste. At vi er så avhengige av at vi får positiv tilbakemelding for å tørre å være de seksuelle vesnene vi ønsker å være. Trist. Jeg har definitivt lyst til å skrive noe om det. Må bare finne ut hvordan.

Jupp, inspirerende var du nå.

-othilie

Neglecta sa...

Heisann Othilie og takk for god kommentar! Kan man være til inspirasjon er det jo bare ypperlig - enten det nå er til å tenke på sex eller skrive om lignende emner.

Definitivt er småbarnsmor-delen av livet ikke en upreget overseksuell periode, det er slitsomt å ha en hengende i hver pupp... Og at kvinners seksualitet er definert gjennom kulturen er jeg helt enig i. Spørsmålet er om det er "myter" vi finner tilfredsstillende at fremdeles består. I mange tilfeller tror jeg - for begge kjønn.

Det er håpløst hvordan vi jenter kan være med komplekser ja. I tillegg til stimulering av huden, som du skriver, virker det som om vi trenger mye stimulering av hjernen. Det dummeste er jo at gutta sjelden ser "feilene" vi selv gjør, og dermed er det jo enda mer bortkastet tid og bekymring. Vi har absolutt noe å lære her av det motsatte kjønn. Så om vi ikke har to hoder å velge mellom, kan vi faktisk forsøke å slå av det ene vi har i den riktige settingen.

Velkommen innom med link når du har skrevet inspirasjonsposten din!

Mysterikaoset sa...

Noen menn vet takk og lov hvordan en kvinnekropp funker.

Når alt kommer til alt, handler det vel om trygghet. Trygghet til å leke, trygghet på at vår kropp er mer enn bra nok med alle "skavanker".
Jeg vet ihvertfall at jeg tenker mye på sex. Og jeg liker det.

Gleder meg til neste post. :)

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates