tirsdag 4. november 2008

Jon Blund og andre demoner

tirsdag 4. november 2008
Jeg studerer søvnproblematikk i praksis. Ikke helt frivillig riktignok, men like fullt såpass hyppig at det må kunne kalles et studium. Ordet ”sove” er en adrenalinbooster for denne kroppen, og sjelden har jeg så mange kreative tanker som etter at legemet har kommet i vannrett stilling. Du vet sovedukkene, de som lukker opp og igjen øynene når du vender på dem? Nettopp, sånn fungerer det her også, bare i omvendt modus. Jeg kan være trøtt som en strømpe, men legger jeg meg ned er det akkurat som om øynene er vidåpne og klare for moro. Det skjer imidlertid ikke så mye moro sånn nattestid. Alle vil bare sove visstnok, og det er måte på hvor gøy en kan ha det på egenhånd hver eneste natt. En god time går det greit å ligge og høre på sovelydene til gubben, men deretter starter det: Det klør nederst på leggen, litt i nakken, og der klør det sannelig litt på ryggen også. Er det ikke veldig varmt her da? Snur meg på magen og blir nesten kvalt av håret som snurrer seg hardt rundt halsen. Vrir meg over på siden igjen, men får vondt i øret av å ligge på puta. Setter puta opp mot veggen og legger hodet på flata, men etter tretti sekunder klør jeg på kinnet. Og når du hører postkassene i gata slamre med metallkjeften etter å ha blitt foret med dagens nyheter klokka 05, ja, da er alle liggestillinger prøvd, det meste av pusteteknikker og positive affirmasjoner testet ut og panikken ikke langt unna.

Så bare for å slå det fast - det fungerer altså ikke sånn som vi i min generasjon ble indoktrinert med gjennom Tøflus sine snurrefilmer i Skomakergata – for hvor er Jon Blund når man trenger ham? For deg som ikke husker Jon Blund, kan jeg fortelle deg at han var en stiv, liten fyr med langt bukkeskjegg som vagget av sted med en skummel sekk på ryggen. Noen ganger sto den på snøscooteren forresten, for han var jo ute i all slags vær og vind. Uansett, i sekken hadde han det berømte sovestøvet sitt som han så smart spredte ut over barna som skulle sove. Og de sang så søtt: ”Jeg blir alltid søvnig så snart Jon Blund har dratt. Sånn har det alltid vært med Jon Blund. Jeg skal sove om en liten stund…” Jommen sa jeg smør! Det er godt mulig at han er pensjonert, at det er derfor jeg ikke har sett snurten av ham. Ja, det kan vel også være et alternativ at han er seks fot under eller at sovestøvet har kommet på FNs liste over forbudte rusmidler. I sistnevnte tilfelle kan det jo tenkes at man kan følge de vinglete scooterspora til gubben innover fjellet, der han sitter i hytta si, lent over et lite speil og trekker striper av sovestøv inn i plastikknesa. Jeg kan i hvert fall konstatere at her i landet befinner han seg ikke!

7 kommentarer:

Snorker'n sa...

Kjempeflott skrevet! *Klapp klapp*:o)

Jeg antar at jeg er plassert under kategorien "andre demoner" siden jeg ikke er Jon Blund... Og hva er vel mer naturlig å gi deg diktet som ble til etter en lang natt med snorking som ble avbrutt av et *kjempesnøft og fres* fra andre siden av sengen. Jeg hadde visst snorket noen våkne hele natten...

Snorkens triste fakta
kan ikke overdøves
med fleip
eller fakta.
Den durer og turer
i marg og ben.
Visst kan man kvele
i tanke
og drøm,
men like forbaska
sover'n
med et drønn.
Man kan dytte
og klype
uten at snorken
endres som så.
Her er natten
du ikke vil få,
du kan like godt
stå opp nå.

Hilsen han ved din side :o)

Neglecta sa...

Heisann Snorker'n!

Hehe, du var plassert i kategorien "gubbe" i denne anledningen. Jeg freser da aldri...

Digger setningen: "Her er natten du ikke vil få, du kan like godt stå opp nå." Men, det er jo fint at noen sover godt da. *glis*

Takk for kommentar!

Sokken sa...

Jon Blund er garantert blitt pensjonist!!
Knallbra skrevet! Godt å få strukket på smilebåndene. :) Selv om temaet ikke er noe å smile av.

Jeg kan ikke noe for det, men jeg blir nesten provosert av gode soveråd. Tror ikke folk at alt er prøvd, liksom? Hæ? Hæ? Hæ????
Ro i sjelen, slapp av, legg deg til normal tid, ikke ditten og ihvertfall ikke datten....! Remsa er endeløs!

Stakkars snorker'n...Fruen freser da aldri. ;)

Nuvel...Dukkelise, hvilke krumspring skal vi finne på i natt?

Neglecta sa...

Hei Sokken!

Ingenting er så ille at man ikke kan finne noe morsomt i det. Eller, nesten ingenting. Folk har mange gode råd ja, og alle tror de er like nyskapende hver gang. Og tror folk at man har lyst til å ligge våken hele natta liksom?

Hehe, tja hva skal man finne på i natt? Som vanlig er jeg optimist og tror jeg får sove DENNE natten!

Sokken sa...

Du er en fabelaktig optimist, Neglecta. :o)

McD sa...

Jeg tror vi koselydsovere brukes som påskudd for å kunne rangle halve natta. ;-)~~

Neglecta sa...

McD også jo, så hyggelig!

Ja, man kan lulle seg inn så mangt, bare man prøver hardt nok. *glis* Men her i huset tror jeg nok at i hvert fall èn vil være enig med deg...

Men det skal også sies at det blir nesten litt for stille når sovelydene blir borte en stund. Nesten så man må vekke effektmakeren for å se at han lever. =o)

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates