mandag 3. november 2008

Ordenes magi

mandag 3. november 2008
Jeg liker Ord. Jeg liker måten små bokstaver uten betydning blir satt sammen til magiske uttrykk for bilder og følelser. Jeg elsker ord som er fulle av kjærlighet. Runde ord. Ord som gjør sjelen varm, flytende og skinnende vakker.

Men jeg avskyr harde ord som ligger som smågrus i munnen og bare venter på å bli spyttet nådeløst på deg for å såre og skade. Ord som flerrer huden av ansiktet ditt og skjærer inn til beinet. Ord som kan punktere hjertet ditt i løpet av sekunder.

Jeg liker ord sagt i lidenskap. Saftige ord som får kjønn til å danse samba med pulsslagene. Røde, heftige og ildfulle ord.

Som fløyelsmyke sjokoladebiter kan ord nytes, suges på. Og de kan definitivt skape avhengighet. Både ordene og bildene vi lager til dem. Ord har en enorm påvirkningskraft – provoserende dersom de misoppfattes og gledelige dersom de mottas riktig. Ja, det kan til og med føles truende dersom ordene glimrer med sitt fravær. Eller behagelig, dersom man er sammen med de rette vennene.

Alt dette er ord. Og mer. Jeg liker ord som kan føre meg inn i filosofiske tanker og de som får meg til å minnes. Dette er mine ord. Jeg er sikker på at du har dine.


Fineste: Varm

Styggeste: Taggete

Mest nødvendige: Jeg

Mest nedlatende: Hore

Mest positive: Håp

Sist introduserte: Afrotyggis

Mest irriterende: Velferdssamfunnet

Mest polarisert: Naken

Dummeste: Kongle

Koseligste: Englefregnefjes

Ekleste: Rallybæsj

Mest misbrukte: Trenger

Vondeste: Barnefordeling

Tryggeste: Vi

Og det mest magiske av dem alle: Ord

5 kommentarer:

Sokken sa...

Dette var en koselig post. :o)
Ord er....alt.

Irini sa...

Hei:-)

Ville bare si at du skriver veldig godt. Du er fabelaktig med ord.

Neglecta sa...

Sokken; Ja, hva ord er kan man ikke forklare helt med ord, hehe. Det er vel blant annet derfor det finnes bokhyller for beundring. =o)

Irini; Velkommen hit, og tusen hjertelig takk for et flott kompliment!

Sokken sa...

Frydefullt er ett fint ord. Det forbinder jeg med deg. :)

Men hva er en afrotyggis.....?

Neglecta sa...

Hei igjen, Sokken!

Frydefullt er fint ja, men om det passer på meg en vel diskutabelt...

Hehe, "Afrotyggis" er et ord som (snart) 8-åringen har kommet med. Det brukes sånn omtrent: "Aah, du altså, din afrotyggis!" Eller: "Du er så afrotyggis asså." Man lærer mange nye ord med barn i huset. =o)

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates