torsdag 29. januar 2009

I mangel av ord

torsdag 29. januar 2009
Noen ganger er ordene borte. De som jeg kunne brukt til å forklare hvordan følelser har rullet seg i tjære og klistret seg sammen til en noe uformelig masse som kjennes ut som Mikke Mus. Et sted inni magen har den tatt plass og endavidere presset seg oppover i pusterøret. Uansett, veien ut er stengt. Brøytemannskapene har tatt fri og traktoren er godt parkert i snøskavlene. Hver for seg er følelsene egentlig ikke noe å bry seg med. Småtteri. Lommerusk. Jeg er egoistisk sånn. Det er greit for meg at ordene bare er inni og ikke utenpå. At jeg fremdeles eier dem på innsiden og holder deg ute. Skamløst. Men ikke samvittighetsløst. Tro det bare ikke. Jeg ser deg fremdeles. Selv om jeg har trukket ordene inn og dermed kanskje også evnen til å agere og reagere. Selv om smilebrettene i øyekroken ikke møtes så ofte. Ja. Jeg ser deg absolutt fremdeles. Og liker det jeg ser. Alltid.

Når ordene noen ganger er borte, kan man høre snøen som falt i fjor. Man kan høre ekkoer av de eldste og grunnleggende feiltråkkene, hvor man trodde man listet seg på filttøfler, men i ettertid oppdaget at syvmilsstøvler lager store merker. Aldri har jeg sagt at jeg ikke trenger deg. Jeg gjør det. Alltid.

Og disse dagene, hvor ordene er borte, gjemt og tjærekledd, da er det at jeg lengter mer enn ellers. Enda jeg ikke har ord for det. Særlig da, er det jeg lengter etter varmen fra huden din. Hånden din som stryker langs ribbena mine og over hoftene. Pusten din mot halsen og den maskuline hardheten din mot min ordløse myke. Å føle er ikke avhengig av ord. Ikke lengsel heller. Du skal vite at det er godt å lengte etter deg. Alltid.

3 kommentarer:

Sokken sa...

Dette er det nydeligste jeg har lest på lenge.

Neglecta sa...

=o) Tusen takk, Sokken, det var hyggelig sagt! En god kommentar å ta med seg inn i natten.

Tante Grønn sa...

Å, for en fin tekst!

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates