torsdag 5. februar 2009

Til de frustrerte fruene

torsdag 5. februar 2009

Den siste tiden har CamKarMir og Vivi skrevet en del om vekt og kalorier, og hvor vanskelig det kan være å holde seg unna enkelte fristelser. Den supre bursdagsjenta har også skriblet om kropper i trettiåra og mangel på raske resultater. I den anledning har jeg lyst til å dedikere dette innlegget til dem, som en liten oppmuntring nå som det nærmer seg helg:

PÅ STÅENDE FOT
All mat som man spiser stående er kalorifri. Hvorfor det er slik har man ingen logisk forklaring på, men de mest aktuelle teoriene tyder på en relasjon med tyngdekraften. Kaloriene passerer åpenbart gjennom tarmsystemet, flyter ned i bena, gjennom fotsålene og ned i golvet - nesten som elektrisitet. Beveger man seg samtidig som man spiser is eller pølse med brød synes denne bevegelsen å akselerere denne gjennomstrømningen, og man kan faktisk oppnå et negativt kaloriinntak.

INGEN SER DEG
Dersom du spiser noe, og ingen ser deg, er det du spiser fritt for kalorier.

TV-MAT
All mat man inntar foran TVen er fri for kalorier. Det kan ha sammenheng med strålingen fra TV-apparatet. Strålingen gjør ikke bare kaloriene negative, men erindringen av å ha spist maten forsvinner også.

VENNER OG FAMILIE
Jo mer du feter opp de som daglig er rundt deg, desto tynnere virker du selv.

MAT OG GODTERI PÅ KINO
Mat og snacks som inntas på kino inneholder ingen kalorier ettersom de inngår som en del av underholdningen.

UJEVNE KANTER
Paier, bløtkaker og terter bør skjæres i jevne biter med rette kanter. Slik får man bukt med kaloriene siden de ligger oppstablet i alle ujevnheter. Et rettskjært kakestykke inneholder således ingen kalorier.

BALANSERT MAT
Dersom du spiser kaloririk mat samtidig som du drikker lettbrus, opphever brusen kaloriene i det du spiser.

Å SPISE SAMMEN MED VENNER
Når du spiser sammen med en venn regnes ikke kaloriene i din mat så lenge du spiser mindre enn din venn.

KAKER
Deler man opp en kake inneholder den ingen kalorier, fordi, når man skjærer opp en kake renner kaloriene ut og blir liggende tilbake på fatet. Likeledes fordamper kaloriene dersom du bryter opp kaken og spiser den bit for bit.

VENSTREHÅNDSMAT
Dersom du står med en fet og dryppende hamburger i høyre hånd, er alt som spises med venstre hånd kalorifritt. Her er det nemlig en del vitenskapelige prinsipper som gjør seg gjeldende. Det som i realiteten skjer er at det dannes et bi-polarisert elektrisk felt. En dryppende hamburger i den ene hånden skaper en negativ ladning som nøytraliserer polariteten i kaloriene som befinner seg i maten som holdes i den andre hånden. Man vet ikke eksakt hvorfor det er slik, men er du keivhendt fungerer det motsatt.

MAT I MEDISINSK SAMMENHENG
Mat som anvendes i medisinsk sammenheng regnes aldri med - eksempelvis kakao, konjakk, ristet brød og ostekake.

MATLAGING
Mat som finnes på skjeer og sleiver når man baker eller tilbereder mat ved komfyren, inneholder ingen kalorier, fordi det inngår i mattilberedelsen.

FROSSENT
Mat som er frosset inneholder ikke kalorier, fordi kalorier er en varmeenhet.

VISPET KREM, CRÈME FRAICHE, SMØR
Disse fungerer som et grøtomslag som nærmest "drar ut" kaloriene i hva det enn måtte være som ligger under og som disse blir smurt på.

SJOKOLADE I SIN HELHET
Sjokolade er jo faktisk en grønnsak (laget av bønner som er grønnsak og sukkerrør som er en plante) og dermed sunn for kroppen. Dessuten kan man spise ekstra av sjokolade som inneholder frukt i tillegg. Mørk og hvit sjokolade eliminerer hverandre og du bør derfor spise like deler av begge.

MAT PÅ TANNPIRKERE
Pølsebiter, ost, kjeks og annet smågodt inneholder mye fett dersom de ikke spiddes av tannpirkere. Når man stikker hull i maten renner nemlig kaloriene ut.

BARNEMAT
Alt som blir produsert, kjøpt eller er tenkt som barnemat er fri for kalorier når de inntas av voksne. Barnemat er for så vidt et vidt begrep, det innbefatter alt fra en teskje aprikospuré til mektige kaker av alle slag.

VELGJØRENHET
Husmorlagets kokosboller, basarer med hjemmebakt brød og kirkekaffe skal av religiøse årsaker gis dispensasjon og inneholder således ingen kalorier.

SPESIALMAT
All mat som er laget "spesielt" til deg må spises uansett kaloriinnhold, ettersom det ville virke uhøflig å ikke spise denne maten. Den er derfor kalorifri.

MAT MED SAMME FARGE
Mat med samme farge har samme antall kalorier. Eksempelvis spinat og pistasjeiskrem eller sopp og hvit sjokolade. Sjokolade har forresten en universell farge og kan når som helst byttes med hva som helst.

NATTMAT
Nattmat inneholder ingen kalorier. Som vi alle vet opphører kaloriene å eksistere dersom de blir utsatt for lave temperaturer.

Dette var hyggelig lesning vel? =o)

12 kommentarer:

Vivi sa...

Du er toppen Neglecta :-) Hva er det jeg har gått glipp av? Gjett om jeg skal skjære og stikke i maten i tiden fremover. Det er genialt at kaloriene renner bort - det har jeg aldri tenkt på :-D Også den bipolare elektrisiteten når man spiser burger - HERLIG! Gjett hva vi skal ha til middag i helgen:-D Du er en knupp!

Vivi sa...

Forresten: det ligger en liten utfordring til deg inne hos meg!

Neglecta sa...

Hihi, ja tenkte jeg ikke at dette ville sende humøret til topps. =o) Jeg tipper det blir tre retters på lørdag: ost og kjeks til forrett, dobbel cheese- og baconburger med stor pommes frites og så en sjokoladepai til dessert. *glis*

Jaså, utfordring sier du? *loffer inn og kikker* =o)

Sokken sa...

Jeg kjenner at jeg virkelig skulle ønske jeg var lettlurt nå. :o))
*ler* Denne var jo bare dritbra da.
Jeg skal begynne å stikke hull i all maten. Absolutt all maten!
Også skal jeg fore de andre. *glis*

Sokken sa...

Dessuten var det INGEN stratos i den påssån der!

Tante Grønn sa...

He he, dette er vitenskap på nivå med at dessertmagen er en egen anatomisk enhet der det alltid er plass til litt mer ;)

Neglecta sa...

Sokken; Å, man er så lettlurt som man selv vil. *glis* Fore de andre er alltid lurt! Nei, det var dårlig med Stratos gett, men håh, Mandelstangene var så ferske at de var nesten rennende... *slurp* Sjå på je kan kose meg!

Tante Grønn; Hva mener du? Er det ikke en egen anatomisk enhet?? Hm, det stiller jeg meg totalt uforstående til...

McD sa...

Kaloriene legger seg alltid på siden.
Skjær derfor alltid av kantene og spis det inni. -Logisk vel?

CamKarMir sa...

Så lurt! At jeg ikke har tenkt på dette før! Nå vil jo vektreduksjonen gå sååå greit :-) Gleder meg enda mer til helg nå!

gneis sa...

Veldig hyggelig lesning :)

Tante Grønn sa...

Nå må du ikke misforstå meg, kjære Neglecta. Det jeg prøvde å si er at dette er sånne ting som man bare vet. Sånn er det bare, liksom. Og sånn kunnskap kan man ikke bruke for mye ;)
*tygger på en sjokoladebit som er på vei til dessertmagen*

Neglecta sa...

McD; Meeget logisk faktisk! *skjære av kantene i en fart* =o)

CamKarMir; Ja, jeg ofrer meg for å gjøre helgen deres bedre. *glis* Godt humør veier opp for det meste.

Gneis; Dette er universale sannheter, det er jeg helt sikker på! =o)

Tante Grønn; hihi, du har så rett, så rett. De kunnskapene man har de skal man bruke og dele.

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates