mandag 20. juli 2009

The battle within

mandag 20. juli 2009

Jeg mot jeg

Det er harde kamper for tiden. Inni meg bor det en liten, spretten fyr. Han er full av kreative forslag, gnistrende livslyst og har en glupende appetitt på alt livet har å tilby. Han er en slags evig optimist som ikke vil la noe stå i veien for en fin dag, og til tider er han litt mye amerikansk gameshow-preget. Ørene fyller seg med disko-musikk når han dukker opp. Ja, kort sagt en sånn liten, spretten fyr som man blir glad i og fryder seg over at er til stede. Men så, skjønner du, så har han virkelig fått noe å bryne nesa si på, for på utsiden har det slått seg ned en annen liten fyr. Han er svært oppmerksomhetskrevende og roper til stadighet: ME, ME, ME! FEEL ME! Han har lemmer av bly, stikkende tentakler som han nesten kveler en med fordi han er så glad for å ha funnet et sted å være, og ja, la meg si det like ut; han virker både bortskjemt og sjalu. Du vet, en sånn fyr man ikke ønsker å ha noe med å gjøre. Dessuten er han ingen drømmer, han simpelthen elsker kalde, harde fakta.

Disse to kjemper begge for å vinne min tillit, vinne meg over på deres side. Noen dager, som i dag, nærer jeg et glødende hat til begge to, det er når kranglingen deres blir alt for høylytt og det ikke er mulig å lukke ørene for den. Sånn, omtrent, har de holdt på i dag:

(Etter ca 4 timers søvn så den lille, spretne sitt snitt til å starte dagen med brask og bram:)

Liten, spretten fyr: – Hey, hey, heey! Velkommen til den første dagen i resten av ditt liv! Det er gløtt av blå himmel og tegner til å bli en finfin dag. Opp og stå, Sunshine!

Reality-dude: – Øy, jeg har nesten ikke sovet altså. Hold smella på deg og legg deg til å sove igjen! Det er alt for vondt og alt for tidlig å stå opp! Jeg orker ikke.

Liten, spretten fyr: – Men hey! Hvorfor denne sure tonen? Det er sommer, det er ungefri og du har hele dagen på deg til å gjøre baaare morsomme ting! Og du, husk at du kan hvis du vil.

Reality-dude: – Jeg har gjort “jeg kan hvis jeg vil” nå i tre uker, kanskje er det på tide å la meg få hvile noen dager? Eller så…

Liten, spretten fyr: – Hva med en liten svipp til Drøbak? Hyggelig kjøretur med kjæresten din og så tusle litt i gatene. Kanskje spise middag på en koselig resturant? Tenk det, du har aldri vært i Drøbak du.

Reality-dude: – Kjære deg, da må jeg først orke å gå i dusjen, forstår du vel, ellers takk for forslaget.

Liten, spretten fyr: – Men heey, vi blir hjemme, lar livet passere, helt greit for meg. *snurt* Du, hva med å male litt? Jaaa, la oss male, male, male! *ekstatisk*

Reality-dude: – Det ville vært veldig hyggelig det, men da må jeg først rydde pulten og så finne fram alle malesakene. Jeg orker ikke det i dag.

Liten, spretten fyr: – Du orker det du vil orke, tror jeg. Såh, kom deg i dusjen nå da, så kan vi ta en harrytur til Sverige! Jaa, handle litt sånt vi egentlig ikke trenger og bare kooose oss! Kan vi ikke det’a, kan vi ikke det? Pliiz, pliiz, pliiizzz?

Reality-dude: – Unnskyld for at jeg stadig må være den som legger en demper på festlighetene; jeg holdt nesten ikke ut på den en-times bilturen vi tok her om dagen, hva får deg til å tro at 5 timer i bil på en dag vil være ok?

Liten, spretten fyr: – Du kunne vel gjøre det bare for meg? Hva med en kombinert tur i distriktet og fototur? Jaaa, det var lurt, du har jo nesten ikke rørt kameraet ditt i år! Det gjør vi, det gjør vi!

Reality-dude: – Jeg orker ikke, hører du! Jeg orker ikke engang å gå til garasjen! Jeg har ikke armer til fotoapparatet for øyeblikket. Dessuten er lymfekjertlene så hovne at det gjør vondt å ha armene inntil kroppen eller ta på deodorant. Jeg orker ikke!

Liten, spretten fyr: – Nå vet jeg det! Du kan sette deg på toget og ta en tur til bestevenninna på Hamar! Tenk det du! Skravle, le og kose deg i et par dager. Jaaa!

Reality-dude: – Det hadde vært hyggeligere enn det meste, og ikke minst etterlengtet, men det hadde jo vært trivelig om jeg hadde orket å prate med henne da jeg kom fram eller?

Liten, spretten fyr: – Kan vi i det minste ta en liten kjøretur og kjøpe kaffe latte med irish cream? Vær så snill? Bare sånn at jeg får luftet meg litt? Hva? Hva? Hva?

Reality-dude: – Jeg tror ikke det i dag. Vær grei og la meg ta en dag eller to uten de store sprellene, så kan vi kanskje gjøre noe senere i uka. Vi må bare vente og se.

Liten, spretten fyr: – Vente og se, vente og se… Jeg er så lei av å vente og se! Blæh! Jeg vil gjøre noe NÅ! Noe sprelsk, noe gøy, noe livsbejaende! Sett meg fri! Du har aldri vært fullt såå kjedelig om sommeren før og jeg er ikke noe fornøyd med deg, bare så du vet det!

Reality-dude: Jeg er ikke så opptatt av hva du er fornøyd med, hvis du ikke har oppdaget det før nå. Du gjør som jeg ber deg om du. Mwuahahaha *ondskapsfull latter*

Liten, spretten fyr: – Det kan godt være du har rett i at jeg må gjøre som du sier, men vet du hva? Du kan aldri stoppe meg! Jeg skal være her og provosere deg helt til du finner et annet sted å slå deg ned. Vi vil ikke ha deg såh! *rekker tunge*

Selv om den lille, spretne fyren kan gjøre meg både frustrert og frynsete, er det ingen ting i forhold til hva den andre oppmerksomhetssyke kan. De går rett og slett ikke så godt overens de to. Likevel, den lille spretne er hjertebarnet. Fordi han er broren til Håp og Tro. Må han bli her for alltid.

20 kommentarer:

Tante Grønn sa...

Krangler de sånn hos deg også? Jeg tror de må være slektninger av de to som holder til i mitt hode ;)

Solskygge sa...

*kjenner jeg hadde tålt deg her, snakkesalig eller ei...*

Sukk, savner bestisen min...
Og jeg håper fortsatt på mirakler! Innen midten av neste uke. *Ego-bestis*

Neglecta sa...

Tante Grønn; Stadig. Særlig når han utenpå er på sitt mest kjedelige. Du skal se de er fettere, dine og mine. =o)

Solskygge; Vakre du, den lille spretne fyren regner med mirakler også. Den andre ikke. Jeg vet du hadde tålt meg, men vi vil jo ha mest mulig ut av de timene vi får også vel? I hvert fall vil JEG det, hehe.

Solskygge sa...

... Joa, jeg vil jo det jeg også...Hrmf.
Men jeg har mest lyst til å hive meg ned på gulvet, slå og sparke med armer og bein mens jeg hylskriker "Vil NÅ!!"

*deler ut ørepropper...*

Embla sa...

Åh! Dette var skjønt! Og dypt. Utrolig mangefarget tekst, og veldig godt skrevet! Menneskesinnet personifisert :)
Jeg har også sånne masekråker, og de bytter på å drive meg til vanvidd, noen ganger!
Klem på deg!

Elisabeth sa...

Herlig ærlig om den indre dialog!:D

MOLLY sa...

Takk og lov, at de finnes hos deg også:)

Neglecta sa...

Solskygge; Nå må du ikke slite deg helt ut da. *fnis* Det hjelper dårlig med sånn skriking og bæring. (Du er litt sånn som den lille, spretne fyren du, hihi.) Så får jeg være reality-duden og si at vi får bare vente og se hvordan dagene går. =o)

Embla; Tusen takk for ros, det smaker alltid godt. =o) Man kunne absolutt tenke seg å vri hodet av han lille, spretne fyren av og til, men likevel - det er jo han som driver oss videre, og i så måte er han utrolig viktig å ha. Klemme tilbake.

Elisabeth; Å ja, her er det ikke mye stillhet på innsida! =o) "Herlig ærlig" minnet meg om den svenske sangen "Herlig, herlig, men farlig, farlig" eller hvordan den var. Sånn sang du aldri får ut av hodet igjen, når du først har hørt den. Takk for kommentar!

Molly; Velkommen til meg! Jeg var akkurat innom bloggen din tidligere i dag, men rakk ikke så mye. Definitivt et sted jeg vil tilbake til og leeese. Og ja, de finnes i bøtter og spann hos meg...

Mammadamen sa...

Hehe:-) Melder meg inn i den klubben! Den spretne er nok nærmest mitt hjerte og, men av og til er det utrolig deilig å la dagene bare passere. I går og i dag har vært slike dager for meg. Det må være lov:-)

eekageek sa...

Velkjente greier dette ja. Ofte ønsker jeg Spretten skal greie bestemme mer enn han får, men hos meg har dessverre Reality Dude jerngrep på det meste :P

Neglecta sa...

Mammadamen; Du har jo vært på utenlandstur, så da er det påkrevd med et par passeringsdager. ;o)

Eekageek; Heisann! =o) Ja, det er nok mange med ME som vil kjenne seg igjen i denne. Jeg har også de aller beste ønsker for Spretten, men han kommer liksom ingen vei alene heller. Reality-duden er overstyrende på kroppen dessverre. Men en gang, en gang er vi friske og raske igjen!

Neglecta sa...

Eekageek; og der blandet jeg deg med en annen geek, tror jeg. Beklager det. Jeg ser at det er mange uten ME også, som kjenner igjen dialogen som foregår til stadighet. Og godt er kanskje det. =o)

eekageek sa...

Hehe, må nok være en annen geek ja, for jeg har ikke ME allfall! Er dog bipolar, er jo en del dialog på gang på grunn av det :P

Neglecta sa...

Eekageek; Det var @syltegeek som var forvekslingen. Jeg antar at bipolar-dialogene ikke står tilbake for mine på noen måte. ;O)

Astrid sa...

Fantastisk godt skrevet og jeg merket at jeg satt og heiet litt underveis i lesingen! Heia den spretne karen, om enn litt masete og pågående, men han roer seg nok når han ikke har den oppmerksomhetssyke og negative å overbevise først. En vakker, vakker dag... Jeg bare vet det! Heia deg!

Neglecta sa...

Hei Astrid, midt i saftgele-kokinga. =o)

Takk for at du heier både på den spretne fyren og meg. Da spretter han til litt ekstra. Jeg tror nok også han vil roe seg når han får lov til å utfolde seg litt mer fritt enn nå. Og den dagen kommer. Jeg tar ditt ord for det, hehe. Heia deg også, for oppussing, jobbsøking og ripsplukking!

mylians sa...

Hihi, det var jo haren og løvinnen godt beskrevet jo! :)
Jeg likte teksten, den sa så mye med få ord :)

Neglecta sa...

Man er da litt av hvert. *fnis* Godt (?) balansert og tvers igjennom harmonisk.

Takk. =o)

Hellig Lykke sa...

Du skriver jo helt fantastisk (som vanlig) og en av mine mange små personer inni hodet mitt blir GRØNN av misunnelse. Og en annen er fin og rosa og unner deg den fantastiske evnen....
:-)
Det er mange slike samtaler som skulle vært skrevet om. Feks den om sitt eget selvbilde...

Neglecta sa...

Kjære Hege, jeg tror absolutt jeg foretrekker den fine rosa, for selv synes jeg jo ikke at jeg får til å si det sånn som jeg gjerne skulle. Jeg fortjener ikke din grønnfarge.

Ooh, den om eget selvbilde burde vi skrive om, begge to. Kanskje kan vi lage et nytt meme?

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates