torsdag 16. juli 2009

Vampyrforfatteren rir igjen

torsdag 16. juli 2009

Vel, ikke rir akkurat, men skriver i hvert fall. Jeg rablet forleden om Eldstemann Vampyr som var tvunget til å bytte sin store drøm med en ny. Han hadde da skrevet sitt første kapittel i sin planlagte bok, og sannelig varte ikke inspirasjonen til et kapittel til:

 

“GÆRNINGEN – kapittel 2

Bestemor kaller han bare Gærningen. Når bestemor kommer inn i stua spiller jeg tv-spill. “Tobias” sier bestemor. “I kveld skal jeg lage de beste kakene.” “Yes!” sier Tobias. Kakene er gode og vi koser oss. Pappa kommer hjem nå klokken 9 og han dro klokken 7. Jeg våkner klokken 7 om morgenen. Jeg går ned til underetasjen og spiser frokost. Jeg legger igjen en lapp som det står “Jeg går til Harry og kommer tilbake kl. 5. Tobias” Harry våkner alltid tidlig. Han er våken når jeg kommer. Vi går en tur ut, og ser noe vi aldri har sett før. En dame blir slått ned og ranet. Og så forsvinner de i løse lufta. Vi går bort og hjelper damen opp. Vi går først til Politistasjonen, og etter det går vi til sykehuset.”

 

Jeg registrerer at hans kakemons-gen trer tydelig fram i teksten og humrer litt i skjegget over den siste setningen. Når man er langt unna alder for førerkort, ser nok verden omtrent sånn ut. Jeg har en smule medynk med denne stakkars overfalte fruen som må gå byen rundt for å få hjelp, men det tenker man selvfølgelig ikke på når man ikke har mulighet til å frakte henne med bil. Det er gøy å se barns tanker og fantasi på papir! 

7 kommentarer:

Embla sa...

Hehehehehe, nå ler jeg godt - jeg tenkte nemlig også på den stakkars dama som måtte gå og gå etter hjelp ... ! ;) .. og stussa litt over rekkefølgen med politi først - men mangel på sertifikat kan så klart forklare! :) hihihiii, godt fortalt :) klem

Hellig Lykke sa...

Veldig bra kapittel. Kan nesten virke som barnet har arvet sin mors skrive gen.
Klem

Neglecta sa...

Embla; Hehe, ja det er rart å se hvordan de tenker på ting som er helt naturlige for oss "voksne". =o)

Hege; Barnet har i hvert fall arvet sin mors lese-bok-gen, om ikke annet, hihi. Fordelen med disse kapitlene er at de ikke tar så lang tid å lese.;o)

Tante Grønn sa...

Håper historien foregår på en bitteliten plass, der politi og sykehus er i samme bygning ;)
Jeg venter i spenning på tredje kapittel, og tenker, som Hellig Lykke, at han har arvet skrivetalentet fra sin mor.

Neglecta sa...

Ja, det får vi håpe, Tante Grønn, så slipper de å gå så langt. Det er jo traumatisk nok å bli overfalt, vil jeg tro, om man ikke skal gå beina av seg etterpå.

Nå er han på pappaferie, så vi må nok vente litt på neste kapittel. Forhåpentlig blir han meget flinkere enn sin mor. =o)

Synline sa...

Jeg har også en "forfatter" i heimen. Hun er ni år og har også hang til det dramatiske. Hun har dessuten laget noen aviser, og sjelden har vel lokalavisa hatt flere grufulle historier ;)

Morsomt å ta vare på.

Neglecta sa...

Synline; Jeg husker at da vi var små og var på hyttetur, ble alltid morgenene brukt til å lage "Hytteavis". Vampyren forsøkte seg også på det for et par år siden, med samme resultat som datteren din. Da tenkte jeg at det kanskje speiler min tids barndom og hans, det står jo betydelig mer grufulle historier i de virkelige avisene nå også, i forhold til da vi var små. Absolutt viktig å ta vare på sånne papirer! =o)

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates