torsdag 25. juni 2009

Når jeg tenker på deg…

torsdag 25. juni 2009

Han sov fremdeles da hun våknet med den sterke overarmen hans under hodet, øret trykket mot huden hans, klam etter timene med tilfreds ro. Det ene beinet hennes lå klemt mellom hans, den varme drømmepusten kjærtegnet den rette neseryggen som var dekket av et fint lag ørsmå fregner, nesten som han i søvne forsøkte å blåse dem bort. Nyvåken og smal i øynene lå hun og studerte ansiktet hans. Den fine buen som gikk fra nese til vakkert formede øyebryn. Leppene som så heftig hadde søkt hennes for noen timer siden. Varsomt trakk hun fingeren over underleppa hans, over huden som var så myk at hun nesten ikke kunne kjenne at hun var nær.

Stille smøg hun seg ut av senga. Tok truse, ullsokker og skjorta hans i ett grep, listet seg naken ned trappa og kledde seg foran kjøkkenvinduet – forundret over at den synlige verden fortsatt var virkelig der ute. At symbiosen de hadde skapt her inne i den lille kokongen ikke hadde utslettet verden utenfor.

Hun krøllet seg sammen i sofaen og tente en røyk, inhalerte dypt, lukket opp vinduet og kjente den kalde februarlufta legge seg rundt kinnene, dempe varmen på huden som var prikkete og varm etter nærkontakten med salt-og-pepper-skjeggstubber. Det var den første natten de hadde delt på denne måten. De første møtene deres hadde vært preget av hastverk, lyttende etter samvittighet som hadde forlatt dem i denne verkende lidenskapen de delte. Dette var den første natten de hadde hatt tid til å nyte den berusende følelsen av hud mot hud, le av sin egen iver etter å tilfredsstille den andre. Smake den andres kåthet og la seg rive med – uten å ha et halvt øre og øye for forbipasserende som kunne se denne forbudte livsgleden de ikke hadde noe med.

Hva ville skje nå, når ettermiddagen kom, og de måtte dra hvert til sitt? Hjem til sine egne uutholdelige hverdagsliv, liv de begge ønsket seg intenst bort fra. Ville de klare seg igjennom kjøttkakemiddager med ertestuing, klesvask og daglige plikter på bare denne natten? Hun visste hun ville lengte seg syk etter favntakene hans, ja, hun lengtet allerede. Enda han bare var en etasje unna lengtet hun. Brått stumpet hun den tredje røyken i askebegeret, lukket vinduet og nærmest løp opp trappa. Hun visste at han lå der. Likevel ville ikke lettelsen slippe tak i henne da hun så kroppen hans tegne seg mot dyna. Hun smøg seg under dyna igjen, fant hånda hans og klemte den så hardt at hun for alltid ville kjenne hver fure mot sin egen hud. Han sov fremdeles.

“Når jeg tenker på deg, elskede, er det tusen rom i sansene mine.”

7 kommentarer:

Solskygge sa...

Sukk og smelt og sånn. Du skriver så vakkert at det er en fryd. Levende bilder fester seg på netthinna.

Hellig Lykke sa...

ååå kjære, det er nesten sånn at man får lyst å være der selv, bare for å oppleve beruselsen... Men vi holder oss på matten :-)
Klem

Curly sa...

Fantastisk og treffende.
Du tryller med ord og gjør meg stum :)

Neglecta sa...

Næmmen, fiine folka; tusen takk for at dere er så rause med ordene deres. Det varmer en liten sjel! =o)

mylians sa...

Du skriver nydelig, og har startet en mimrestrøm hos meg, som har vært utrolig deilig! Det er godt å ha gode minner å se tilbake på, og som du påpekte, gode minner lyser opp en ellers grå hverdag :)

Tusen takk, kjære deg =) Ordene er gode, og det er godt å gjemme seg litt her inne.

Neglecta sa...

Jeg ser du skriver igjen. =o) Minnene dine er så vakre! Jeg tenker at du må ha elsket høyere de årene dere fikk sammen, enn enkelte gjør igjennom et helt liv. Det er det som gjør det så fint - og så vondt. Du er modig, Mylians. Takk for at du vil gjemme deg litt hos meg innimellom.

Mylian sa...

Ja, og godt var det å skrive litt igjen! :) Ble en liten pause grunnet litt for mye jobbing og flyttelassdrassing =) Så nå har jeg et pent og pyntelig hjem igjen, og en kosekrok til lesing og skriving =)

Jeg er kjempevelsignet, og er umåtelig glad for det!
Takk for varme og gode ord, de taes med på veien og bidrar til at jeg har lyst til å skrive! :)

Det er en sann fryd å gjemme seg litt her inne :) Så takk for gode leseropplevelser og en god gjemmekrok :)

Klem :)

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates