lørdag 27. juni 2009

Skydans og sommerminner

lørdag 27. juni 2009

Begge lente hodene bakover, var bortenfor tid og og lot fantasien danse med den andres; – Se der! Der er sleden med julenissen! – En røykring! – Sleden blir trukket av et hjerte! – Der må ånden i lampen være! – En puddel!

Hun husket plutselig følelsen fra barndommen. Da dagene virket endeløse. Da hun var i øyehøyde med gule løvetannsoler og groblad å klistre på oppskrubbede sykkelknær etter velt på grusen. Fire ferske brødskiver med nyrørt bringebærsyltetøy, plukket varsomt fra greinene, en og en, med små, rosa fingertupper og lagt forsiktig i grønn kurv hvor jordbærene hadde bodd.

I dag svevde skyene akkurat som den gang, som de alltid gjorde i grunn, og bringebærrøde lepper smakte nesten bedre enn nyrørt syltetøy.

8 kommentarer:

Kristin sa...

Så fint du skriver :)

Embla sa...

Så fint! Fantasien min hang med, du lager gode bilder :)

Anonym sa...

Sukk, så godt skrevet. Ble med, jeg... :)

Confiteor sa...

=)

Neglecta sa...

Takk! Jeg tenker jeg slenger armene mine ut og så blir det "takkegruppeklem" til fire fine frøkner for deres gode kommentarer! =o)

mykstart sa...

Skal du ikke snart skrive mer? Mer mer!!! :-)

Hellig Lykke sa...

Slike barndomsminner er gode å ha.... Husker at jeg kunne se på skyene og syns de var spesielt fine en dag det var fint vær. men de voksne skjønte ikke det. Nå kan jeg ikke se det selv. men figurene ser jeg....
Håper du har en fin og varm sommer.....
Klem fra Hege

Neglecta sa...

May; Dagene er fulle av barn til sent på kveld og energien har tatt sommerferie - jeg kommer sterkere tilbake. Brått. Ha det godt så lenge! =o)

Hege; Magien blir gjerne liggende igjen på barndomsgresset, men jeg er sikker på at du ser igjen hvis du tar deg tid. For det er fremdeles en magisk verden der oppe i det blåhvite. God sommer til deg også! =o)

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates