torsdag 11. juni 2009

Vampyrene på reisefot

torsdag 11. juni 2009
I skrivende stund har jeg barna mine på de forunderligste steder; Eldstemann Vampyr har reist av sted med klassen sin på en svipp-liten-båttur med påfølgende overnatting på hytte. Et foreldrepar har i år igjen forbarmet seg over denne herlige gjengen med unger og åpnet sitt sommerhjem for dem. I bilen på vei til brygga gikk det i høylytte ”Alle-barna-vitser”, jodling av full hals, latterkramper og funderinger om hvordan de kunne få sett jentene nakne. Da jeg poengterte at de antagelig ikke ville kle seg nakne når de visste at hele gutteklanen lå speidende i nabohytta, ble neste mål jenter med bh. For de måtte vel kle av seg før de skulle i soveposene? Vampyren var raskt ute med å si at han hadde i hvert fall tenkt å sove med t-skjorte på, for at ikke flausen fra i fjor skulle gjenta seg – nemlig at jentene fersket guttene i nakne overkropper, fordi de sto opp først. Dette hadde de visst fundert mye på, for i år hadde de visst tenkt til å ”døgne” i all hemmelighet. Jeg antok at de barmhjertige foreldre tidsnok finner ut av det, så jeg blåste ikke den store hemmeligheten da vi kom til bryggekanten.

Minstemann Vampyr blir fort litt misunnelig på store gutter som skal på utflukt. Han vil også være med! Om vi kanskje kunne ligge i telt i natt? Fordi jeg ikke ville sovet så godt ute i hagen her, fordi det er kaldt, fordi det er skole i morgen og fordi jeg har en særdeles god og myk seng inne, ble løsningen at Vampyren satte opp et tomanns-telt på soverommet sitt. Det ble for øvrig nokså skummelt da han mistet oversikten over rommet, men vi lot stjernelampa stå på og gjennom teltveggen så det nesten ut som måneskinn. Jeg klarte selvfølgelig ikke dy meg for en skummel ugle-lyd, noe som ikke gjorde det bedre. Sånn egentlig. Han hang opp lommelykta si i inngangen, krabbet ned i soveposen og la armen rundt den myke tøytigeren som voktet fronten. Og så sovnet han nesten før jeg rakk å gå ut av rommet.

Eldstemann har kanskje funnet soveposen sin også nå, hvis de har funnet ut at det å ”døgne” er litt slitsomt. Han har puta si med, Donald-pocket og kort. Natten går nok fint. Skulle det bli skummelt kan ha alltids lete fram den lille bamsen som han i all hemmelighet puttet ned i siderommet på bagen. Men det er nok ingen som får vite at den er med; han går tross alt i femte klasse og håper på å få se jentene i bh.

9 kommentarer:

Solskygge sa...

Jeg liker vampyrskildringene dine. :)
Ikke lett å være småstore gutter alltid.

Neglecta sa...

Han har kommet hjem nå, fikk i seg et par brødskiver og sluknet på sofaen. Det var så vidt vi fikk ristet liv i ham igjen etter et par timer. =o) Ikke no' soving på de småstore gutta forrige natt nei.

mylians sa...

Håhå, så fantastisk flott lesing :) Tenke seg til, tøffe gutter :) På mange måter er jeg glad Mariam er jente, så slipper jeg å takle lignende, og gud så glad jeg er for at Mariam enda er liten pike.

Men velsignet er man med slike røverhistorier om de små :)

Hellig Lykke sa...

ååå for noen herlige gutter.
Min skjønning skal på fotball cup i morgen men da skal mamsen og papsen være med....
Han GLEDER seg til å sove på skole i sovesal sammen med 180 andre små og store...
Gleder mamsem og papsen seg???
mmmmmmm..... ikke til natten.....
god helg
klem

Neglecta sa...

Mylians; Selv er jeg faktisk meget godt fornøyd med å være på "guttesiden" i dagens samfunn. Det er ingen enkel oppgave å vokse opp som jenter heller, kanskje har de vanskeligere saker å takle til og med. Og de små pikene blir raskt store tenåringsjenter, hehe. ;o)

Hellig Lykke; Minstemann skal også på cup i morgen, men det er uten overnatting. Nå får det være nok telting for en stund, hehe. Jeg forstår veldig godt at mamsen og papsen ikke gleder seg alt for mye til natten. 180 store og små er MANGE! *krysser fingrene*

mylians sa...

Mariam har en snill storebror som passer på, og to onkler som ikke er av det mildeste slaget, så tror det skal gå bra :) Og Anna er kjempeflink med henne! :) Jeg er bare glad jeg får delta, ikke stå på sidelinjen :) Mariam blir min lille også, etter fire år som "ekstra-mamma" :P

Neglecta sa...

Sånne onkler er kjekke å ha. =o) Det må være veldig godt å få fortsette å ta del i Mariam sitt liv. Så fint at Anna og du kommer så godt overens og kan dele de spesielle øyeblikkene fine barn skaper. Kos deg!

Tante Grønn sa...

He he, godt å ha med den lille bamsen sånn i all hemmelighet. Det hjelper jo bare å vite at den er der, trenger ikke ta den frem midt i all storeguttaktivitetene ;)

Neglecta sa...

Tante Grønn; Det er rart hvordan trygghet bor i en liten, loslitt bamse nedi bagen. Jeg tror ikke den hadde vært ute, men den var nok glad for at den fikk være med likevel.

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates