onsdag 8. juli 2009

Jeg – en rotekopp?

onsdag 8. juli 2009

For en halvtime siden ville jeg svart tvert nei på om jeg er en rotekopp. Jeg synes jeg holder rimelig god orden i sy-sakene. Det var altså før jeg leste en arvet utgave av Hjemmet og artikkelen “Førstehjelp for rotekopper”. Her fniste jeg litt for meg selv, for dette var jo egentlig ingen ting for meg, men jeg tenkte; la meg lese det for underholdningsverdiens skyld. I disse agurktider vil man jo aktiviseres av enkel moro.

I rubrikken “Er du handlegal?” ble dette spørsmålet stilt: “Hva er din unnskyldning for å beholde ting?” Hm, jeg en en gjemmer, det skal jeg innrømme, så her ble interessen noe skjerpet. Dersom man valgte tre eller flere av følgende utsagn, var man visst av typen som sparer på alt for mye. Yeah right, din besserwisser!:

  • Den er så god som ny. Sjekk!
  • Den er for god til å kastes. Sjekk!
  • Den kan komme til nytte senere en gang. Sjekk!
  • Den blir kanskje verdifull en dag. Sjekk!
  • Noen kan komme til å trenge den. Sjekk!
  • Jeg kan kanskje reparere den. Sjekk!
  • Man skal ikke kaste noe. Njææ

Da jeg i tillegg måtte krysse for disse to:

  • Du gjør “fantastiske” funn på salg eller loppemarked.
  • Du finner ting som andre har kastet.

Ja, da må jeg si at jeg ble skeptisk til hele artikkelen og nokså ergerlig over at den laget en stor revne i sommeridyllen min med sine smålige definisjoner. Hah, for tenk om jeg kaster noe som jeg vil komme til å angre på?! En form for samlermani liksom, pøh, nå skjønner jeg ikke hva de mener. Dessuten regner det. Alt på grunn av denne dumme artikkelen. Jeg boikotter Hjemmet.

7 kommentarer:

Embla sa...

Hiihihihihii, nå ler jeg godt av deg - nei! Jeg mener MED deg! ;)) kjære - da er vi TO rotekopper ..om den artikkelen holder vann. Og jeg er altså en smule støv-på-hjernen-perfeksjonist! ..så ta det med ro, fortsett å nyte sommeren og glem hele ergrelsen ;) Klem!

Tante Grønn sa...

Sånne ukeblad-tester altså! Jeg er med på boikott! Jeg ville krysset av på akkurat det samme. Men dessverre er ikke "samlermani" særlig kompatibelt med bitteliten leilighet. Skjønner ikke hvordan det blir så fullt hele tiden ;)

Neglecta sa...

Embla; jeg er glad du presiserte at det var MED og ikke AV, hehe. Jeg er glad for å se at du også er en "rotekopp", da føles alt så mye bedre. =o) Ok, nå er det glemt.

Tante Grønn; Takk for at du boikotter sammen med meg! Nei, du kan så si, hvor i alle dager kommer alt disse tingene fra som fyller opp skap og boder? Jeg mistenker at noen fyller på i bunnen med nye (helst gamle) ting, mens jeg sover... Eventuelt kan det være alle posene med nyttige (helst unyttige) saker vi får med fra svigermor. =o)

Elisabeth sa...

Nyoppdaget selvinnsikt er vel noe vi alle av og til kræsjer borti! *knis*

Alltid kjekt å oppdage nye fine blogger!:D

Neglecta sa...

Hei og velkommen til meg, Elisabeth! Jeg ser det er mye godt lesestoff hos deg, så der må jeg bruke litt tid.

Men altså, nyoppdaget selvinnsikt? Næh, nå skjønner jeg ikke hva du mener... ;o) Det gjelder ivaffal ikke MEG!

Anonym sa...

Hihihi, så morsomt!!
Må ærlig innrømme at jeg hadde lyst å slutte å lese da jeg oppdaget at også hadde nikket for meg selv på 3 av alternativene...

Ha en fortsatt fin sommer i regnværet!

Neglecta sa...

Heisann Martemor; Er det egentlig morsomt? Jeg vet sannelig ikke, hehe. Vi er da ikke sånn!?

Fortsatt god sommer til deg også! =o)

Legg inn en kommentar

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates